Stránky

sobota 10. srpna 2013

Spotřebováno, minirecenze

Tak a je tu další díl mé pravidelně nepravidelné bilance. Snad se jednou dokopu psát ji pokaždé spořádaně na konci měsíce, jako jisté šikovné bloggerky, které mám za to v neskonalé úctě a obdivu. Takže čemu jsem se v poslední době podívala na dno a jak jsem byla spokojená?

Na vlasy



Vezmeme to tentokrát zleva. :)
Balea mangové mléko na vlasy je mou stálicí, mám doma už asi 8. balení, používám jej skoro 10 let. Sice jeho cena za tu dobu vzrostla na dvojnásobek - teď je za 70 Kč - ale pořád vykonává dobrou práci. Uhlazuje, nemastí, vyživuje a je na vlasech neviditelné. A docela hezky voní. 5 bodů z 5, už bych si od něj nemohla nic víc přát.

Zelený šampon značky Herba. Koupila jsem si ho za dvacku z legrace a nakonec byl celkem dobrý. Pokud byste po něm někdo toužili, na 100 % ho mají ve větších Rossmannech za 30 Kč (což je celkem pálka za tu minilahvičku). Ve složení jsou sulfáty na 2. místě, ale o moc víc těch chemikálií není - zřejmě proto mě nedráždil a naopak hezky zklidňoval. Jo a bacha - doopravdy smrdí jako Zelená! 3 body z 5, žádný zázrak, ale propadák taky ne.

Feather Nature plus je, nebo spíš byl, šampon, který jsem si koupila v lednu v Thajsku a vyrobený byl v Japonsku. Ač má v názvu nature, na 2. místě jsou ve složení sulfáty. Ty mi ale nevadí - dokonce i v Kapydermu, který mi hodně pomohl, jsou na 2. místě, tak co. :) V šamponu je dále mandlový olej a výtažky ze skořice. Krásně voní a má takovou tužší konzistenci - musíte si ho do vlasů pořádně zapracovat, takže si je opravdu důkladně umyjete. Dělá hezké vlasy, sice ne tak jako z reklamy (viz video níž), ale výsledek je pořád dost dobrý. Dávám 4 body z 5 za ty sulfáty.




Dekorativka



Natriv BB pudr jsem si taky koupila v Thajsku a pilně hledám jeho nástupce na Ebay. Je skvělý. Když se nanese houbičkou na makeup, 100% kryje a nedělá masku. Sice je na pleti vidět, ale vypadá jen jako decentní lehké nalíčení. Při nanášení štětcem už tak hezky nekryje, ale pořád o dost víc než evropský drogérkový makeup s kompaktním pudrem dohromady. A máte ho nanesený za minutu. Ve velkých vedrech je skvělý, protože dobře matuje. Nehodí se podle mě pro suchou pleť, ale normální a mastná ho milují. 5 bodů z 5!

Hydratační rtěnka L'Oréal. Už jsem o ní psala tady. Ve zkratce - je spíš to takový tónovací balzám na rty. Možná někdy zkusím nějaký další odstín, třeba bude držet líp, ale teď se na to nechystám. 3 body z 5.

Lash Queen, řasenka od Heleny Rubinstein. Opěvné ódy z minula najdete zde. Nemám vůbec nic, co bych jí vytkla a doufám, že se nepřestane nikdy vyrábět. Kdybych si mohla z high endové kosmetiky kupovat jen jedinou položku, byla by to právě Helča. 100 bodů! :D


Pleťová kosmetika



Le Chaton, kozí tvarohová maska s medem. Byla v Ladyboxu, který jsem dostala darem. A darovanému koni i ze zadku voní, žejo. Přiznám se, že jsem po prvním použití masku chtěla rovnou hodit do koše, protože mě hrozně rozčiloval zápach koziny, který se z ní linul. Ale protože celkem hezky hydratuje, rozhodla jsem se nad to povznést. A buď jsem si zvykla, nebo se to z toho nějak vyvětralo. Tak jako tak, hydratuje obstojně, ale nějaký dlouhodobý efekt to nemá. Asi proto, že se pak omývá vodou. Hodila se mi po pobytu na slunci a po náročných festivalových víkendech, kde jsem trávila dlouhé hodiny v zaprášených prostorách. Ale na hydrataci znám i lepší vychytávky, takže se už asi neuvidíme. 3 body z 5.

Nivea baby Soft and cream, ubrousky na dětskou prdelku. V červenci padly zatím 3 malé balíčky a v srpnu to bude určitě ještě divočejší. Krásně voní, nedráždí, hezky myjou, v nouzi se s nimi dá i odlíčit, nebo můžou zastoupit toaleťák. Mám je moc ráda jak kvůli výše popsaným vlastnostem, tak taky proto, že neobsahují žádné dráždivé látky. 4 body z 5, protože neumí 100% odlíčit řasenku. A jo, vím, že jsem nespravedlivá, protože na to nejsou primárně určené. :)

Balea lepítka na nos. Už jsem je recenzovala tady a nemám víc co k nim říct. 3 body z 5.

Just, denní krém. Můj miláček. 6 bodů z 5 a určitě mrkněte na recenzi sem. Nové balení je doma. :)


Na tělo



Tělové mléko Lavera. Psala jsem o něm tady. Asi nejlepší tělové mléko, co jsem kdy měla. A to se mažu každodenně něčím už minimálně 15 let a mám ozkoušené výrobky všech možných cenových kategorií. Vydrželo mi neskutečně dlouho a přitom odvádí skvělou práci. Až spotřebuju ostatní mazadla, co se mi tu válí, koupím si ho za odměnu znova. 5 bodů z 5.

Avon naturals, tělové mléko s citronem a bazalkou. Tohle mléko jsem dostala, sama bych si ho nekoupila. A musím říct, že jsem z něj moc unešená nebyla. Parfemace je naštěstí neutrální a pečujicí a hydratační vlastnosti průměrné. Oproti Laveře ale bylo hrozně rychle pryč. 3 body z 5, nenadchne a neurazí.

Nivea pearl beauty, antiperspirant. Antiperspiranty Nivea mi fungují docela hezky, kromě extrémních veder jsem celkem v suchu. A na to peklo, co je venku, by mi, hádám, nepomohlo stejně nic. Produkt slibuje svůdné podpaží... A teda řeknu vám, zatím se mi na něj nikdo nechytil. :D Asi dělám něco špatně. Voní hezky svěže a trochu sladce, mléčně a neutrálně, s parfémy se netluče. Nedráží ani bezprostředně po holení. 4 body z 5. 5 bodů u mě získá jen antiperspirant s vůní Guerlain, pardon Niveo.

Garnier, minerální deodorant. Jsem zmatená, na obalu se píše, že je to deodorant a hned pod tím že i antiperspirant. Takže jak jako? :) Podle účinků bych o tom jako o antiperspirantu moc nemluvila. Voní hezky, ale při námaze se musí používat častěji. Koupila jsem si ho jako nouzovku a už to znova neudělám. Dejte si pozor na jeho použití ve vyšších teplotách - to pak z něj jde jen bílý prášek a pokud nosíte převážně černou jako já, je trapas na světě. 1 bod z 5.

Vyhazuju



Maybelline, řasenka Great Lash Blackest black. Koupila jsem si ji rovněž v nouzi a po půl roce skladování letí do koše téměř jako nová. Strašně se mi drolí a dělá kolem očí nepěkné černé kocoury. Ble. Nevermore!

Garnier roll on na kruhy pod očima, korektor s kofeinem. Strašně mě vysušuje a hrozně žlutí. Nutno ovšem podotknout, že moje pleť je bílorůžová, takže se na mně nehodí věci s teplými odstíny. A kolem očí potřebuju hodně hydratovat. Na krémech mi moc nedrží a bez nich mám po jeho použití oční okolí jako z hororu - svraskalé a vypadám jako feťák s hepatitidou C. Nechci, fakt ne....



Do koše bohužel letí i všechny mé suché šampony, které jsem měla dřív tak ráda. Od mé eskapády s Toni and Guy mě všechny hrozně dráždí. Fňuk.

Borec na konec


Borec na konec jsem já, protože jsem si omylem koupila samoopalovací mléko Alverde. Chcete ho? Já ne. :) Pokud jo, přihlašte se mi do diskuse a je vaše. Udáno. :)



A to by bylo asi tak všechno. Znáte něco z toho, o čem jsem psala? A souhlasíte? A pokud neznáte, chystáte se něco z toho zkusit?

29 komentářů:

  1. Jak to, ze neni zajem o samoopalovak? Ja po nem pokukovala v drogerii a mam takovy pocit, ze je u nas nesehnatelny ...

    OdpovědětVymazat
  2. Mne by bolo napríklad ľúto vyhodiť aj všetky tie veci čo si spomínala...ak sú nové alebo len odskúšané na tvojom mieste spravím nejaký mini bazár a ktovie či sa niekto neozve ak to budú také symbolické ceny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli je chceš, hoď mi do mailu adresu a dostaneš dáreček. ;)

      Vymazat
    2. Neboj, v koši to ještě nebylo! :D

      Vymazat
  3. Od Lavery som skúšala len samoopaľovacie mlieko a okrem jemného prirodzeného opálenia aj krásne hydratovalo, takže ma začalo lákať nejaké klasické mlieko od nich vyskúšať a tvoja recenzia ma v tom len utvrdila.
    Ten korektor pod oči od Garnieru som mala a používala som ho rada:)) Páčilo sa mi, že nezaliezal do vrások, a jemne prekryl kruhy pod okáľmi...asi mám žltý podtón pleti, keď mi sedel:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, já jsem bílorůžová, takže ho nemůžu. Už jsem to do článku dopsala, abych mu zbytečně nekřivdila. :)

      Vymazat
  4. ten roll-on od garnieru mám taky docela ráda. není to sice top, ale je fajn. ten můj ani není moc žlutý, tedy rozhodně je míň žlutý než můj žlutý korektor, dokonce dávám garnier na ten žlutý korektor a vypadá to dobře! tak teď nevím.

    maska od le chaton mi přišla v pohodě a dost mě na ní baví ta hrudkovitá konzistence.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já mám porcelánově bílou pleť s nádechem dorůžova, takže na mně je žluté všechno s teplým podtónem. Jdu to do toho článku radši dopsat. :)

      Vymazat
    2. no tak já mám taky porcelánovou pleť s růžovým podtónem. fakt jsem studená jak sníh... ale žluté korektory jsou prostě na kruhy stejně nejlepší. ale napadá mě, jestli náhodou nemáš nějaký inovovaný odstín, ten svůj mám doma už pět let!

      Vymazat
    3. Je to možné, leží mi tu teprve tak půl roku. A taky je rozdíl, jakou barvu mají kruhy, které chceš zakrýt. Žlutá neutralizuje fialovou, ale já je mám spíš došeda (fuj :).

      Vymazat
  5. Po BB pudru poslední dobou dost pokukuju. Dáš vědět, pokud najdeš dobrého náhradníka?

    Z pásků na nos doporučuju tyhle, jsou fakt super.
    http://semisweetwonderland.blogspot.cz/2013/07/the-face-shop-volcanic-clay-black-head.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, dám vědět. :) Teď používám thajský Berli pops a je taky skvělý, ale na ebay stojí bohužel okolo pětikila.

      Vymazat
  6. To je super, já bych toho tolik za měsíc nevypotřebovala :D

    Lucy Enne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mno taky jsem většinu těch věcí nenačala před měsícem. :)

      Vymazat
  7. Ja tu Great Lash dostala k nakupu a jen tak z legrace vyzkousela s tim, ze kdyz to rozdavaj, asi to bude na houby a kupodivu me mile prekvapila..
    Ten Alverde samoopalovak pouzivam a spokojenost, tak jestli ho jeste nikdo neadoptoval, hlasim se jako nova maminka :o)
    A kurnik s tim Justem me lames cimdaltimvic, me je ta znacka ja nevim proc nesympaticka, ale uz jsem nalomenaaa.. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pošli mi na mail adresu, najdeš ho v kontaktech. :)

      Vymazat
  8. Někdy na větvi10. srpna 2013 v 23:23

    Prosím Tě, co ti vadí na těch sulfátech? Není to onen známy hoax, že ne?

    http://www.hoax.cz/hoax/zkontrolujte-si-svuj-sampon/

    Jaký, že to má důvod ty tvé obavy? Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, to jsem neznala, díky! :) Sls v šamponech myje sice dobře, ale při dlouhodobém používání mám vlasy přesušené a pomůže mi na to vždycky jen na chvíli ho vysadit. A to mám vlasy spíš mastné. Mrkni třeba sem, jestli ještě neznáš http://a-solitary-cyclist.blogspot.cz/2012/11/balzamova-metoda-silikony-sulfaty.html?m=1

      Vymazat
    2. Někdy na větvi13. srpna 2013 v 2:18

      Aha, díky za odpověď. Ono fakt ale hodně záleží na tom, co je za tím SLS, není to tak jednoznačné, že SLS = vysušování. To je třeba jako to, že kde je alkohol, tak to taky neznamená, že celý výrobek vysušuje, no neva, aspoň k tomu máš nějaké racionální důvody a ne nesmysly. :)

      Vymazat
  9. ten korektor s kuličkou moc nechápu.
    Kulička je mi vubec cela nesympaticka a nemam je rada.
    vubec!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Při aplikaci hezky chladí, což je na opuchlé oči příjemné. Kdyby ten korektor míň žlutil a víc hydratoval, neřeknu proti němu ani ň.

      Vymazat
  10. Ten Lee starofd suchý šampon je naprosto úžasnej. A řasenku Great lash mám doma taky, byla myslim zdarma k rtěnce, ale ještě se na ní nedostala řada. :D

    Giveaway - http://beauty-of-pink.blogspot.cz/2013/08/1-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  11. Nu, hezká spotřeba. Já jsem obvykle ta (haha) šikovná bloggerka, ale v červenci by nebylo o čem psát, takže chystám článek na toto téma až na konec srpna. Pořád mě láká to tělové mléko od Lavery, momentálně se ale mažu kokosovým olejem od Saloos :).

    OdpovědětVymazat
  12. Odpovědi
    1. They're L'Oréal Color Riche and Lash Queen by Helena Rubinstein - sold worldwide. ;)

      Vymazat
  13. Ta Maybelline byla svýho času nejprodávanjší řasenkou, což teda nechápu. A myslím, že v USA je furt mezi top řasenkama. Pro mě hnus fialovej, nepraktickej, kartáček na prd, ale zase pro panda look naprosto nepřekonatelný.

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)