Stránky

pondělí 24. listopadu 2014

Guerlain Shalimar Ode a la vanille sur la route du Mexique

Můj kluk kouří. A já už víc jak rok ne. Takže je ze mě militantní nekuřačka, co po všech - včetně něj - pořád vříská, že smrdí. Jemu ještě navíc počítám, kolik toho za měsíc/půl roku/rok prokouří a co by za to všechno mohl mít. Ale protože tohle chování ještě nikomu vztah nevylepšilo, vymyslela jsem jinou taktiku. Když on smrdí, tak já budu taky a pořídím si ten parfém, co se mi líbí a on ho nemůže ani cítit.


Upřímně, Shalimar nemá rádo hodně lidí. Není to totiž parfém pro začátečníky a obsahuje některé kontroverzní složky. Třeba kadidlo. Je težší, orientální a tak jako Shalimar prostě nevoní nic jiného. Podle mě patří spolu s Chanelem 5 k těm nejklasičtějším klasikám ever.


Abych drahému zmírnila čichový šok, vybrala jsem si vanilkovou limitku z roku 2013, kde je oproti klasickému Shalimaru ta vanilka cítit trochu víc a kadidlo ustupuje mírně do pozadí. Taky v něm trochu cítím citrusy. A ta vanilka je krásně suchá a mírně nahořklá. Prostě taková, jako ve skutečnosti.


Taky v něm cítím trochu hořké čokolády a náznak nějakého ovoce - možná třešní. Oproti klasickému Shalimaru je trošičku odlehčenější a malinko svěžejší. Ale kdybych je neměla vedle sebe k bezprostřednímu porovnání, asi bych je od sebe rozeznávala těžko.


Shalimar buď milujete, nebo vám smrdí. A pokud se vám nelíbí, dejte si na rok dva oraz a očichávejte jiné parfémy a pak to zkuste znova. Možná to bude jinak.


Na závěr si pusťte guerlainí film (jo, film, ne jen tak nějakou reklamu) o Shalimaru a dejte mi vědět, co si o tom myslíte. Mě by zajímalo, co na to říkají Indové a Arabi. :)

Máte rádi Shalimar? A parfémy od Guerlain? 

10 komentářů:

  1. Shalimar paci, reklamama nepaci - ten model je podla mna bleeee, moc prestylovany, premalovany a vobec - malo muzny ci co, mozno ak by tam vybrali ineho chlapika s menej zenskymi rukami :-).... ale tak ja som zas asi prilis narocna
    A ano, Guerlain ako taky mozem, su to vone, ktore mi vyhovuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně teda na té reklamě přijde zvláštní, že je indická princezna modrooká blondýna.

      Vymazat
    2. :-)))) no vidis, ja som taky "nepodstatny detail" neriesila, ja som sa zamerala na chlapa... o com to svedci? :-))))

      Vymazat
    3. Že jsi hetero a já urejpaná. Asi.

      Vymazat
  2. Film mi na telefonu nehraje :(
    A výborná taktika, to smrdíš mi - já ti ukážu!! :D já takhle bojuju Banditou proti Chloe :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tenhle typ chlapů ala Sandokan se mi líbil, když mi bylo tak deset :o) dnes ani vidlema :o) ale koně má hezkého.. a blond indická princezna je vtipná.. že by ruský vliv? :D

      Vymazat
    2. Héj, taky se mi v rané pubertě sandokani líbili. Bych málem zapomněla!

      Vymazat
  3. Jsem teda asi škodolibá, ale tvoje taktika s tím parfémem se mi líbí:-) Miluju klasické orientální parfémy a oleje, ale Shalimar jsem ještě neočichala.

    OdpovědětVymazat
  4. Rafinovaná msta! A mi to teď hlodá v hlavě, potřebuju očichat a porovnat ty dvě různé verze :-). Jinak balení a lahvička je naprosto ňuňu. Shalimar mi ale (zatím) spíše nevoní.

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)