Stránky

pondělí 28. dubna 2014

Bourjois 48 Cendre de Rose Brune (Ashes of Rose)

Dnes bych vám chtěla ukázat jednu ze svých nejoblíbenějších tvářenek. Je od Bourjois a francouzsky se jmenuje Cendre de Rose Brune, anglicky Ashes of Rose.



Kdo z vás o tvářenkách Bourjois něco málo ví, určitě tuší, proč ji mám v takové oblibě. Je prostě skvělá. Krásně voní, má úžasnou barvu a skvělou celodenní výdrž.

Úžasný česko-slovenský popisek si s anglickým a francouzským v poetičnosti nezadá.
Je trochu dada. :)

Co na ní miluju asi úplně nejvíc, je její textura. Krásně přilne a drží. Zároveň se přizpůsobuje vašemu odstínu pleti. Ač je dobře pigmentovaná, vaše tvář pod ní jakoby prosvítá, tvářenka nepůsobí jako nános jednolité barvy. 

Štěteček je víceméně k ničemu. Nechávám si ho jen na ozdobu.

Pokud jste bledule jako já, doporučuji mít při aplikaci lehkou ruku. Dá se to s ní lehce přehnat, ač se o buržoustích tvářenkách obecně říká opak.


No a ke skvělým vlastnostem je příjemným bonusem složení. Neobsahuje parabeny ani jiné hnusoty. V podstatě je srovnatelná se svými mnohem dražšími highendovými kolegyněmi.


Bourjois tvářenkám jsem se dlouho bránila. Přišly mi nudné a nezajímavé. Tak nějak jsem věděla, že jsou kvalitní a všechno, ale vůbec mě nelákaly. Dokud jsem si tak nějak mimochodem nepořídila tento kousek. Stál mě btw méně než dvě stovky. No a teď naopak netoužím po dražších tvářenkách. Kdybyste mi před měsícem řekli, že přestanu prahnout po NARSu, zaťukala bych si tak akorát na čelo.

Co vy a Bourjois? Máte? A dobrý? 

33 komentářů:

  1. Na tvářenky od Bourjois se chystám už celkem dlouho a pořád je tak nějak obcházím, ani nevím proč. :D Ale tahle, co máš ty je barvou opravdu nádherná. :)
    W.

    OdpovědětVymazat
  2. Strašně se mi tyhle tvářenky od Bourjois líbí. Ale jsem na tvářenky docela antitalent (jsem líná je používat), tak si nejsem jistá, jestli by to nebylo zbytečné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že by se tvářenky měly používat od jistého věku skoro povinně. Alespoň u mě lehké nakonturování dělá hrozně moc. To už bych možná radši vyšla ven bez řasenky. :)

      Vymazat
    2. Vážně? Schválně, urči mi věk, třeba mě to donutí ji používat ;)

      Vymazat
    3. Hehe, to bych si nedovolila. U mě to bylo tak od 26. Prostě co po ránu nevypadám tak úplně fresh. :D

      Vymazat
    4. Okeej, tak mám ještě chvilec času. Když si ráno zaběhám, růžouvoučká jsem hned :D

      Vymazat
  3. Mám tu samou a ta barva je dokonalá! Ale vždy musím tvářenku po nějaké době oškrabat nehtem aby vubec pustila barvu..nevim jestli je to tím že už ji par let je..Ale rozhodně by jsi měla toužit po NARS dál a to hlavně po odstínu SIN :D, pořídila jsem si ho tenhle týden a ta švěstková barva na tváři vypadá božsky..Terka

    OdpovědětVymazat
  4. Pod tohle se podepisuju! Mám úplně ten samý odstín a kdybych neměla ještě i Sakuru od MACu, nosila bych pořád jen Bourjois. ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Že tys ji kupovala v Tescu? Tam mají snad na všem od Bourjois ty chytré nápisy ,,aplikujte na tvář", mám to na make-upu :D Jinak, nějakou jejich tvářenku si chci už dlouho koupit, jen nevím jakou a navíc mi přijde, že jsou skoro všechny se shimmerem - a vzhledem k tomu, že u stojanů většinou bývají vybrakované testery... :-/ Každopádně tahle barva je krásná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne-e, v outletu ve Fashion aréně. Tahleta má při bližším ohledání taky shimmer, ale jen v krabičce, na tváři je hezky matná.

      Vymazat
    2. Tak to je fajn, že je matná. Já mám odstín Rose dor a je hodně do zlata, ale jinak je fakt super...

      Jane´s colours

      Vymazat
  6. Tak barva vypadá, že by bala přesně pro mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je. Respektive si nedovedu představit, že by někomu neslušela. Možná nějaké hodně tmavé černošce. :)

      Vymazat
  7. já mám nějakou oranžovou a moc nebarví,nevím, kde udělali soudruzi chybu, musím ji vždycky trochu oškrabat povrch, aby barvila...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není už nějaká starší? Tohle mi dělaly jedny Bourjois stíny. Ale asi až po 2 letech od koupě. Pomohlo je nechat přes noc otevřené pod skleněným poklopem s nakrájeným jabkem. Trochu pak zvlhly.

      Vymazat
  8. Mám jednu a ráda bych si koupila ještě jeden kousek, ale nemůžu si vybrat, v parfumerovým světle se mi moc nezdají a všechny mi připadají dost třpytaté.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to řeším tak, že si tam počmárám ruku a jdu se podívat ven. Ale nezasvěceným to asi musí připadat divné. :)

      Vymazat
  9. Krásný odstín, mám jej taky, ale na mě má slabou pigmentaci a hrozně mi vadí ta vůně :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu vůni ještě chápu, ale fakt slabou pigmentaci? Já se s ní kolikrát přemaluju a musím to sundávat. :o

      Vymazat
  10. Mám jí taky a ještě tři další:)

    OdpovědětVymazat
  11. Jojo, tak už jsi na to taky přišla :-). Já mám Rose de jaspe a miluju ji, klidně Ti ji někdy ukážu naživo :). Jen doufám, že se Ti tento odstín bude líbit i za deset patnáct let, moje tvářenka je se mnou stále v téměř nezměněném stavu už asi sedm let :-)). Jinak barva krásná, jen co je pravda.

    OdpovědětVymazat
  12. hele ale to je ta nová verze. a ta už barví docela hodně. to ty staré jsou víc zapečené a tak se špatně nabírá pigment. a jinak jo bourjois tvářenku jsou boží.

    OdpovědětVymazat
  13. Aj ja ju mám, len v inom odtieni. Je fajn a páči sa mi, že sa jej nikdy nenanesie priveľa, len tak akurát a nemám obavy ani v zime, v rannom šere, že zo mňa bude náhodou klaun.

    OdpovědětVymazat
  14. Mám taky tu starší (odstín Rose Frisson) a jak píše trb, jemným štětcem se nedá pořádně nabrat a člověk aby to děsně doloval. Navíc taková Catrice nebo GOSH tvářenka mi vydrží mnohem dýl jak Bourjois :( A klidně bych zkusila i nějakou tu novou, ale je to všechno hrozně třpytivý nebo teple laděný :(

    OdpovědětVymazat
  15. Mám už skoro 3 roky Rose de Jaspe a chválím si. Výjimečně mi i štětka přijde dost použitelná a vystačím si s ní (nemám žádný dost hrubý štětec, co by tuhle tvářenku nabral). Jsem fanda minimalistického balení, lepší už to ani být nemohlo :-) koupila bych si i další odstíny, ale zdají se mi všechny dost podobné a hlavně ty třpytky no :-/

    OdpovědětVymazat
  16. Hlásím se do klubu fanynek buržoustích tvářenek! Mám Rose de Jaspe, a to dokonce druhý kus. Všude čtu, že se nedají spotřebovat, ale mně se to podařilo, heč! :-D Ségra používá Rose Frisson a taky super. Hele to jsem nevěděla, že je nějaká nová verze, jak píše trb. Budu se po nich muset podívat a pořídit nový kousek do sbírky. Miluju její vůni a vůbec všechno na ní.

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)