Stránky

úterý 1. dubna 2014

Další pokus o nalezení ideálního suchého šamponu, Schauma dry shampoo

Už dlouho se snažím najít ideální suchý šampon. Takový, po jehož použití nebudu vypadat jako po brigádě na stavbě, po kterém mě nebude svědit vlasová pokožka, který nebude smrdět a neslezou mi po něm vlasy. Než vám sdělím, jak v mém testování dopadla Schauma, pojďme si zrekapitulovat, které "sucháče" jsem už zkoušela a jak u mě dopadly.

Amica od Alpy

Zdroj
Amica, český evergreen, který používaly už naše babičky. Bohužel je jeho použití na vlasech patrné. Byl na mě vidět, i když jsem byla blond a teď na světle hnědou je pro mě absolutně nepoužitelný. Navíc docela hnusně smrdí. Na hlavě mě sice nijak nesvědil, ale kamarádka si stěžovala i na takové problémy. Amicu nebrat. Leda pokud vám nevadí závan a nějakým zázrakem na vás není vidět. Protože je jí v balení hodně a vydrží vám opravdu dlouho.

Lee Stafford

Zdroj
Minibalení staffíka jsem měla jako asi mnoho z vás kdysi z Ladyboxu. Na vlasech vidět nebyl, hezky voněl (podobně jako Angel od Thierry Muglera) a celkově byl takový roztomiloučký. Bohužel mi vystačil přesně na 3 použití a po tom třetím mi na hlavě naskákala vyrážka, na kterou zabraly až kortikosteriody. Takže si velké balení už kupovat nebudu. Škoda.

Toni & Guy


Zdroj
Tento suchý šampon sice ve vlasech vidět není, ale má nepříjemnou palčivou vůni. Bohužel mě po něm svědila kůže na hlavě a začaly mi po něm trochu více padat vlasy. Darovala jsem ho kamarádce, které zle nedělal a sloužil jí dobře po dobu několika měsíců. Což je u sprejových suchých šamponů docela výjimečné.

Jak si u mě stojí Batiste pro světle hnědé vlasy, se můžete dočíst TADY. Komu se nechce klikat - nic moc.

No a teď konečně k té Schaumě...

Zdroj

Než začnu (bude to krátké), chtěla bych se omluvit, že nepoužívám své obrázky. Důvod je ten, že nestíhám psát a vše mám už dávno spotřebované. A jak jsem dřív ráda psala (a četla) bilancovací články, nějak už mě nebaví schraňovat doma bordel a všechno hážu nemilosrdně okamžitě do koše, kde před časem skončil i tento nebohý sprejík.

A nový jsem si nepořídila. Proč? Ač ve vlasech opravdu vidět není a krásně voní - jako čerstvě vyprané prádlo - došel mi po necelých pěti použitích. Pche. Dala jsem za něj přes stovku, což mi nepřijde úplně ekonomické. Takže i když jeho vlastnostem nemám objektivně co vytknout, mé hledání toho pravého (sucháče) pro mě stále u konce není. Kdyby se ale tento konkrétní vyráběl ve větším balení za přátelštější cenu, asi bychom se spolu vídali u mě doma častěji.

Co vy? Znáte tyhle suché šampony? A dobrý? Který mám zkusit příště?

31 komentářů:

  1. Jé, tak to je škoda, mně vydržel pár měsíců a to ho používám obden. Ale mám ho teda jen na ofinu. Zkoušela jsem Amicu a Batiste, oboje hrůza. Se Schaumou jsem spokojená, takže nic jinýho už hledat nemusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi mám moc velkou hlavu... :)

      Vymazat
    2. To jsem nechtěla naznačit :D Spíš to byl vadnej kus ;)

      Vymazat
  2. Mně příjemně překvapil Timotei - nesmrdí, nesvědí mě po něm hlava a vlasy po něm vypadají jak čerstvě umyté :)

    OdpovědětVymazat
  3. U mě vede Timotei, ten je fakt dobrý a i hezky voní :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já zkoušela Amicu - nebrat smrdí a navíc mam pak pocit, že jsem si do vlasů nasypala popel. Jak dotykově tak vzhledově.
    Lee Stafford má u mě jedničku. Ale používám ho opravdu zřídka - tak jednou za měsíc.
    Schauma jsem zkoušela a taky se mi zdálo, že byl hned pryč. Až mi dojde Lee chi zkusit Toni& Guy.

    OdpovědětVymazat
  5. používám Amicu, a jsem moc spokojená, mám hnědé vlasy a vidět není, ale chce to pořádně vyčesat..používám TT a ten je tedy vždy úplně bílý, ale dá se umýt a vlasy jsou pak super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho jednou vyčesala úplně, že jsem pak měla zas mastnou hlavu. S bílým popraškem...

      Vymazat
  6. Mne vydrží plus mínus dva mesiace pri používaní priemerne každý tretí deň. Používam hlavne na ofinu, ale aj do zvyšných vlasov. Možno si ho dávala veľa, lebo mám skúsenosť, že najlepší efekt sa prejaví až po pár minutách a kým som to zistila, tak som ho dávala zbytočne veľa, lebo som mala pocit, že to stále nestačí. Tak teraz väčšinou nastriekam šampón, namaľujem sa a potom sa pozriem, ako vlasy vyzerajú a prípadne ešte trochu pridám, ale väčšinou netreba. Inak môj obľúbený, momentálne som na polroka v Číne, vzala som si dve balenia a už mám rozpoužívané to druhé, neviem, čo budem robiť,až dojde :D

    OdpovědětVymazat
  7. mám akorát Batiste na hnědé vlasy a stejně dělá bílý povlak, voní sice docela fajn,ale je mi nepříjemný, radši si tu hlavu umeju... :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem zkoušela jen Batiste a to co po něm chci, mi udělá, takže jsem spokojená. Používám ho velmi málo, takže se mi vcelku vyplatí, tuším, že ho ještě nějaký měsíc budu mít plný :D Kupovala jsem na normazlin.cz, ale mají ho už i v Douglasu

    OdpovědětVymazat
  9. Amica je sucháč mého mládí, tu jsem s sebou vždycky brala na fesťáky a na túry, mám pocit, že zas takový výběr tehdy nebyl :D teď používám Leeho, ale jen na ofinu a málokdy, většinou si ty vlasy zvládám obden umýt a když ne, tak radši sedím doma :D

    OdpovědětVymazat
  10. já mám takový tmavě modrý z Rossmanna (jsem zdechlá se jít podívat, co je to za značku, je to ale nějaká ta jejich privátní), stál okolo 70 Kč a jsem s ním spokojená ;) nebělí, nesvědí a pomáhá ... jen s tou výdrží nevím, dlouho jsem ho nepoužila už ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahojda,

    tak Amica mi voní =o)
    Schaumu jsem měla a po tý mi zůstaly vlasy mastný, prostě jakoby nic, ale slyšela jsem od víc lidí, že ten sprej moc nevydržel a nebo nedělal nic, žeby vadných kusů bylo víc? No nevím...

    Fajnovej byl Saloos, ale zatím nej je Isana z Rossmannu =o) sice taky moc nevydrží, cca 8 použití (ale stříkám ho skutečně poctivě po celé hlavě), ale za 50 ká dejme tomu :-) a vůně prostě fresh

    OdpovědětVymazat
  12. Suché šampóny nepoužívam, mala som raz tento od Shaumy, ale ako hovoríš- po pár použitiach bol preč. :)

    Sweet Letty

    OdpovědětVymazat
  13. Mám Batiste pro hnědé vlasy a nic moc, jo jako vidět není, ale že by nějak fungoval se mi nezdá.. :/

    OdpovědětVymazat
  14. Teda... ja som ešte žiadny nemala a zrejme si asi ani žiadny kupovať nebudem :))

    OdpovědětVymazat
  15. Ahojky, za mě zatím nejlepší Balea z DMka :) Oba (modrý a zelený) jsou super

    OdpovědětVymazat
  16. Schauma je super, určitě mi vydržel dýl jak pět použití.

    OdpovědětVymazat
  17. Měla jsem Schaumu a Amicu a mám s nimi stejné problémy jako ty! Teď je v Tetě 50% na Toni&Guy tak mám vážně chuť si nějaký šampon koupit, protože pro mě je to vážně vyvedená věc. A ještě se chystám na Batiste pro hnědé vlasy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ještě mám někde zastrčený ten samý co zmiňuje liška nahoře a vůbec mi nefunguje.

      Vymazat
  18. Mám teď jeden od Dove, na tmavě hnědých vlasech nejde vidět, ale problémem je fakt, že moc nefunguje a musí se ho dát hodně a stejně zamaskuje tak 30% mastnoty :( Takže to asi ideál nebude. Voní hezky :)

    OdpovědětVymazat
  19. Já nevím proč, ale mně ta Amica vyhovuje :D Teď mám sucháč od Schaumy a ten mi teda děsně smrdí.... radši se budu držet té Amici, u které mi ta vůně nevaí a navíc mi i vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
  20. Přiznám se, že suché šampony vůbec nepoužívám.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  21. Suché šampony u mě taky jedou, teď mám ten růžovej od Lee, s tím nejsem moc spokojená, vlasy jsou po tom takové zplihlé a jde to dost vidět... nejlepší je asi od Syossu, Toni and Guy a pak Timotei, má divnou vůni, ale je úplně neviditelný a pomáhá:)

    OdpovědětVymazat
  22. Já jsem se schaumou opravdu hodně spokojená. Docela mě zarazilo to, že ho máš na pět použití, nebyl špatně natlakovaný? Já ho totiž měla určitě déle.

    OdpovědětVymazat
  23. Suché šampony jsou zlo, já už to vzdala.

    OdpovědětVymazat
  24. Amicu nesnáším a stejně jako Tvá kamarádka jsem z ní měla problémy - svědění, padání vlasů.. Co mi sedělo nejvíc byl suchý šampon Klorane :) Myslím že mám na něj někde na blogu recenzi :P

    OdpovědětVymazat
  25. amicu mam permanentne v zasobe- lepsi nez dratem do oka. zkousela jsem suchy sampon ve spreji od syoss, ale skoro zadny efekt (navic o dost drazsi nez ta retro klasika). na nejakych forech jsem cetla, ze holky pouzivaji treba kakao. zni to silene, ale na hnedy vlasy pry cajk a este to voni. nezkousela jsem to zatim (mam stejne radeji pocit umytych vlasu nez suchou srajdu ve vlasech :)))

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)