Stránky

čtvrtek 15. října 2015

Esteé Lauder Idealist - to chceš

Tohle sérum jsem chtěla už dávno. Poprvé jsem o něm slyšela ještě jako studentka, když jsem si ho nemohla dovolit. Kamarádky na něj pěly ódy. Že prej funguje jako báze pod makeup, ale že je po něm pleť tak hezká, že je skoro škoda na ni ten makeup dávat.


A je to tak. Idealist je pro mastnější a smíšenou pleť se sklonem k tvorbě nedokonalostí (černých teček a dalšího čurbesu). Používá se po vyčištění a tonizaci pleti před nanesením krému. Dávám si ho na t zónu a bradu. Pleť krásně vyhlazuje, zmenšuje póry a tečky a beďara jsem neměla ani nepamatuju. A to i přesto, že je Idealist plný silikonů. Normálně mi silikonové krémy vadí a ucpávají mi pleť.


Pro ten jeho fotošopovací efekt se ho nemůžu nabažit. Používám ho ráno a večer. Naštěstí je ho třeba jen trochu, takže moc neubývá.


Jediné jeho negativum je cena. Jak nečekané. Za 100 ml u nás chtějí v různých obchodech okolo 2000 Kč. Já jsem ho kupovala v duty free obchodě dohromady s velkým krémem za 110 Eur a byl to kauf roku. Až dojde, musím si ho koupit znova. Protože skutečně něco dělá a za to mi peněz není líto. Za nefunkční kraviny jsem už vyhodila dost, tak je teď načase změnit přístup.

Znáte tohle sérum? A co vám pomáhá proti černým tečkám?

16 komentářů:

  1. Tak si čtu, říkám si, tohle potřebuju... a bum, ta cena. :-D Mně hodně pomáhá Laidbare Spot The Difference a taky Bioderma Pore Refiner... takže zatím asi zůstanu u toho. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně se o víkendu dokopu poslat ti balíček, tak ti vyrobím vzoreček, hm?

      Vymazat
  2. Já ho měla jednou v cestovním balení a mě nevyhovoval ten zvláštní pocit, podle mě tam bude hodně silikonů, takový ten "potah/film" na pleti,který na pohled udělá nádhernou pleť ale jakoby na ní sedí..ale složení si nepamatuji jestli tam je hodně silikonů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beztak je to silikonové. Ale neucpává to. Mně se ten pocit naopak líbí. Ani mi nedošlo, že to někomu může vadit. Článek pozměním, až budu mít chvilku. Díky. :)

      Vymazat
  3. EL znám, používám ho roky a taky mi vyhovuje, ale jak zmínila Jana, ne každému silikony ve složení sedí . Psala jsem na tento produkt na makeupmania.cz podrobný článek, včetně jeho složek a jejich případných účinků a pořád můj názor platí :)
    Je to zkrátka individuální....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Článek ještě upravím. Obecně mi silikony dobře nedělají, ale tohle funguje fakt hezky.

      Vymazat
    2. Jinak článek je super. Tvůj blog jsem vůbec neznala, přitom zrovna Idealist jsem opakovaně googlovala - nechceš si upravit SEO, aby tě našli i lidi, co jsi jim nekomentovala na blogu? Je to škoda, že nemáš optimalizaci pro prohlížeče, obsah máš kvalitnější než kdejaká hvězda českého blogosvěta.

      Vymazat
    3. Děkuji moc za pochvalu i za tip ohledně vyhledávání :) . Já to nějak zvlášť neřešila. Ale zkusím se mrknout.
      Mám blogy dva, jeden kosmetický a jeden takový zvláštní, tady na blogspot. Mazaného králíčka. Odkazy na ně nedávám, takže asi nejsou nějak známé , já se nerada někam "cpu" :)) takže je zmíním, jen když to je k tématu debaty . Ale bez odkazu.
      Ještě jednou děkuju :)

      Vymazat
    4. Děkuji moc za pochvalu i za tip ohledně vyhledávání :) . Já to nějak zvlášť neřešila. Ale zkusím se mrknout.
      Mám blogy dva, jeden kosmetický a jeden takový zvláštní, tady na blogspot. Mazaného králíčka. Odkazy na ně nedávám, takže asi nejsou nějak známé , já se nerada někam "cpu" :)) takže je zmíním, jen když to je k tématu debaty . Ale bez odkazu.
      Ještě jednou děkuju :)

      Vymazat
    5. Kdyby název článku byl i v URL, měla bys o dost vyšší návštěvnost z vyhledávačů. A tvůj obsah by si to zasloužil. :)

      Vymazat
    6. Děkuju za tipy i za milé slova, zkusím se na to zaměřit :)

      Vymazat
  4. Já zakotvila u Globalu od Biodermy, akorát ho nemůžu používat 2x denně, pak mám pleť trochu staženou. Ale na noc je bezkonkurenční, zatím jako jediný funguje na moje ucpané póry. Ráno je pleť jednotná, jemnější, vyhlazená. Taky skvělé hojí pupínky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho mám, ale zabíral mi dobře jen ze začátku, teď mi nedělá nic.

      Vymazat
  5. Vazne? No nekecej! Ja mam na to serum vzpominku, ze jsme to milovaly, kdyz jsem delala promoterku v parfumeriich, furt jsem na sebe patlala vzorecky. A zpetne jsem mela za to, ze je to predrazenej silikon...tak si me ted nahlodala :) Mimochodem je tedy pravda, ze Estee to umi. Treba jejich double wear je fakt super!

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to výborně ale ta cena je vážně síla. Navíc tu teď v komentářích čtu, že obsahuje silikony a ty mé pleti nedělají dobře..

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)